nieuws

Nieuwjaarswens per post meest populair

Geen categorie

Bijna alle Nederlanders (96%) sturen hun nieuwjaarswens per post. Het versturen van een nieuwjaarswens per e-mail (39%) of via sociale netwerksites zoals Hyves (21%) is beduidend minder populair. Dit alles blijkt uit een recente peiling van TNT Post onder ruim 500 Nederlanders om te achterhalen hoe Nederlanders elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensen.

Bijna alle Nederlanders (96%) sturen hun nieuwjaarswens per post. Het versturen van een nieuwjaarswens per e-mail (39%) of via sociale netwerksites zoals Hyves (21%) is beduidend minder populair. Dit alles blijkt uit een recente peiling van TNT Post onder ruim 500 Nederlanders om te achterhalen hoe Nederlanders elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensen.

Meeste kaarten naar familie en vrienden

De meeste nieuwjaarskaarten (90%) worden gestuurd naar familie, gevolgd door vrienden (83%), kennissen (65%), collega’s (35%) en partners (10%). En op de vraag naar wie men absoluut géén kaart stuurt, geeft 10% van de ondervraagden aan: de werkgever in de persoon van de baas. Gezondheid en geluk zijn de populairste thema’s voor een nieuwjaarskaart.

Liever handdruk dan zoenen

De meeste nieuwjaarswensen worden neutraal overgebracht door een handdruk (47%) of alleen verbaal (10%). Drie op de tien Nederlanders gaat een stuk amicaler met elkaar om en geeft drie zoenen of zelfs een omhelzing bij het overbrengen van de nieuwjaarswens aan collega’s. Vrouwen willen vaker gezoend worden door hun collega’s dan mannen.

Ergernissen

Ook opvallend in het onderzoek is dat het bezoeken van familie op nieuwjaarsdag ruim een derde van de ondervraagden tegenstaat, dat pakweg 10% een hekel heeft aan de kater en dat eenzelfde aantal niet blij is met het feit dat de winkels dicht zijn op nieuwjaarsdag. Daar tegenover staat dat hoe ouder men is, hoe vaker men geniet van alles rondom de nieuwjaarsviering.

Reageer op dit artikel