nieuws

Vandaag gaan zenders 1 minuut op zwart

Geen categorie

1 minuut aandacht voor overleden dierbaren
Op 30 december gaan de zenders Nederland 1, RTL4, SBS6, en alle regionale zenders om 19.50 uur een minuut op zwart. Deze minuut is bedoeld om ruimte te creëren voor nabestaanden om hun dierbare overledenen te herinneren. Uitvaartorganisatie Yarden is initiatiefnemer van deze actie.

1 minuut aandacht voor overleden dierbaren
Op 30 december gaan de zenders Nederland 1, RTL4, SBS6, en alle regionale zenders om 19.50 uur een minuut op zwart. Deze minuut is bedoeld om ruimte te creëren voor nabestaanden om hun dierbare overledenen te herinneren. Uitvaartorganisatie Yarden is initiatiefnemer van deze actie.

Herinneringsminuut

De laatste dagen van het jaar hebben voor veel mensen die een dierbare verloren hebben een extra lading. Het is het moment dat zij hun dierbaren het meest missen. Peter van Wageningen, directeur van Yarden zegt over het initiatief: ‘Onze medewerkers merken een sterke behoefte bij nabestaanden aan manieren waarop zij de overledene een plek kunnen geven en hun nagedachtenis levend kunnen houden. Nabestaanden ondergaan de periode voorafgaande aan een begrafenis of crematie vaak in een roes. In werkelijkheid markeert de begrafenis of crematie de start van het rouwproces, niet het einde daarvan. Met de Herinneringsminuut creëren we een moment waar ieder op eigen wijze stil kan staan bij zijn of haar overleden dierbare.’

Het is de eerste keer in Nederland dat deze actie gehouden wordt.

Meer informatie vind je op Herinneringsminuut.nl.

Reageer op dit artikel