nieuws

Hand voor je mond

Geen categorie

Collega’s worden op dit moment gezien als de grootste verspreiders van verkoudheden. Maar liefst een kwart van de Belgen denkt vooral aangestoken te worden door collega’s. Vorig jaar werden ‘kinderen’ nog als grootste verspreider van verkoudheden gezien.

Collega’s worden op dit moment gezien als de grootste verspreiders van verkoudheden. Maar liefst een kwart van de Belgen denkt vooral aangestoken te worden door collega’s. Vorig jaar werden ‘kinderen’ nog als grootste verspreider van verkoudheden gezien.

Dat blijkt uit het Nationaal Verkoudheidsonderzoek 2009 uitgevoerd door TNS NIPO. Zowel Belgen (72 procent) als Nederlanders (82 procent) storen zich bij verkoudheid voornamelijk aan een loopneus of verstopte neus.

Niezen en hoesten zonder hand voor de mond is de grootste ergernis van zowel Belgen als Nederlanders bij iemand met verkoudheid of griep, maar vrijwel alle Belgen zeggen hun hand voor hun mond te houden bij het hoesten of niezen (93 procent). Nederlanders geven iets vaker aan hun handen te wassen na het hoesten en niezen dan Belgen.

Als Belgen verkouden zijn, gaan ze minder uit (32 procent), sporten minder (25 procent) en kussen minder vaak hun partner (23 procent).

Reageer op dit artikel