nieuws

Je status op de werkvloer

Geen categorie

De werkvloer is een van de belangrijkste statusplekken in onze maatschappij. Als je die status op de juiste manier beheerst, kun je je positie verbeteren. Ook vergroot je daarmee de kans om je baan te behouden. Niet voor niets is status een van de belangrijkste drijfveren voor mannen om fulltime te blijven werken.

De werkvloer is een van de belangrijkste statusplekken in onze maatschappij. Als je die status op de juiste manier beheerst, kun je je positie verbeteren. Ook vergroot je daarmee de kans om je baan te behouden. Niet voor niets is status een van de belangrijkste drijfveren voor mannen om fulltime te blijven werken, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.
Werken aan je status? Richard van Berkel, auteur van het boek ‘Status’ doet je vier tips aan de hand om je status te verhogen of minstens te handhaven.

1. Pas je correspondentie aan
Correspondentie verraadt status op de werkvloer. Waar directeuren niet de moeite nemen om een fatsoenlijke mail te typen, doet het middenmanagement dit juist te uitvoering. Werknemers die onderaan staan in de pikorde strooien juist weer met smileys.

2. Wees selectief met het versturen van informatie
Werknemers op lage functies vallen hun collega’s regelmatig lastig met onnodige informatie om te laten zien dat ze meedenken. Iedereen is druk en zit hier niet op te wachten, stuur alleen de relevante informatie door en vul deze aan met bruikbare tips.

3. Wees een professionele versie van jezelf
Je moet jezelf kunnen zijn op je werk, maar denk er wel aan professioneel te blijven, leg dus niet alle ins en outs van je privéleven op tafel.

4. Gebruik sociale netwerken bewust
Het is bekend dat werknemers en sollicitanten afgerekend kunnen worden op hun sociale netwerken, maar deze kunnen ook ingezet worden om het succes te vergroten. Communiceer daarom ook via sociale netwerken op een bewuste manier en plaats geen feestfoto’s!

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel