nieuws

Allemaal een smartphone

Geen categorie

Werkgevers zouden er goed aan doen hun medewerkers een iPhone of Blackberry cadeau te doen. Eventuele kosten betalen zichzelf terug: werknemers met een smartphone zouden namelijk op jaarbasis tien dagen extra werken.
Werkgevers zouden er goed aan doen hun medewerkers een iPhone of Blackberry cadeau te doen. Eventuele kosten betalen zichzelf terug: werknemers met een smartphone zouden namelijk op jaarbasis tien dagen extra werken.

Dit kwam naar voren in een Britse rondvraag, verzorgd door Nectar Business. De meeste mensen zetten hun telefoon nooit uit. Ook de functies die in relatie staan tot het werk blijven vaak aan, zelfs wanneer iemand het kantoor heeft verlaten. Een vijfde van de 1000 ondervraagde werknemers zegt deze werkgerelateerde programmaatjes in de weekenden aan te houden. Door deze hoge mate van bereikbaarheid zouden werknemers in hun vrije tijd geregeld met hun werk bezig zijn. Dit zou qua tijd neerkomen op tien extra werkdagen per jaar.

Een van de conclusies was ook dat mannen meer moeite hebben de aan/uitknop van hun telefoon te vinden dan vrouwen. Vrouwen doen dat met ruim 50 procent namelijk een stuk vaker dan mannen, die op 33 procent blijven steken. Van alle ondervraagden die hun telefoon wél uitzetten, kan 22 procent het overigens niet laten op een onbewaakt moment alsnog de werkmail te checken.

Bro: HRpraktijk.nl/Graziëla Sheotahul

Reageer op dit artikel