nieuws

Bureaus van vrouwen wemelen van de bacteriën

Geen categorie

Bureaus van vrouwen zijn vaak veel smeriger dan die van hun mannelijke collega’s. Vooral de bureaulades, het toetsenbord van de computer en de telefoon, zouden bij vrouwen massaal bacteriën verzamelen.

Bureaus van vrouwen zijn vaak veel smeriger dan die van hun mannelijke collega’s. Vooral de bureaulades, het toetsenbord van de computer en de telefoon, zouden bij vrouwen massaal bacteriën verzamelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Arizona

Hoe komt dat nou? Volgens de onderzoekers zou het te maken hebben met rondslingerende make-up, handcrème en handtassen. In de kantooromgeving worden volgens de onderzoekers vele bacteriën en schimmels aangetroffen. Maar ook de vanwege bezuinigingen gebrekkige schoonmaak, zou een oorzaak zijn.
Op zich vormen bacteriën en schimmels geen gezondheidsprobleem, maar het kan volgens de onderzoekers wel leiden tot verzuim en een verminderde productiviteit.

In fabriekshallen is het op dat vlak hygiënischer dan in de kantooromgeving, stellen de onderzoekers. In de productie worden immers strengere voorschriften voor veiligheid en hygiëne gehanteerd.

Bron: managersonline.nl

 

Reageer op dit artikel