nieuws

Het Nieuwe Werken niet meer te stuiten

Geen categorie

Steeds meer werknemers zitten niet meer de hele werkdag op één stoel, maar werken op locatie van de klant, thuis, onderweg of op flexibele werkplekken. Het Nieuwe Werken, waarbij tijd- en plaatsonafhankelijk wordt gewerkt, vereist echter wel een balans tussen vrijheid en hiërarchie, maar als die balans er is, is Het Nieuwe Werken niet meer te stuiten.

Steeds meer werknemers zitten niet meer de hele werkdag op één stoel, maar werken op locatie van de klant, thuis, onderweg of op flexibele werkplekken. Het Nieuwe Werken, waarbij tijd- en plaatsonafhankelijk wordt gewerkt, vereist echter wel een balans tussen vrijheid en hiërarchie, maar als die balans er is, is Het Nieuwe Werken niet meer te stuiten. Aldus Henny van Egmond, voormalig programmamanager van Rabobank Unplugged en tegenwoordig zelfstandig adviseur.

Voor managers kan het nieuwe werken onduidelijkheid scheppen. Ze weten niet precies wat hun werknemers uitvoeren, terwijl zij verantwoordelijk blijven voor de resultaten. Ook kan angst ontstaan voor de eigen positie. Immers, wat hebben zij nog te doen als de werkvloer alsmaar leger wordt. Voor het topmanagement belooft het nieuwe werken fraaie zaken als hogere productiviteit, lager ziekteverzuim, bezuinigingen op de kantoorkosten en een bijdrage aan het milieu.

Van Egmond erkent dat het lastig is om de productiviteit van kenniswerkers te meten. Daarom moeten managers niet sturen op individuele resultaten, maar op gezamenlijke doelen en waarden. Daarna kan worden gediscussieerd over de bijdrage die afzonderlijke medewerkers daaraan leveren.

Bron: profnews.nl

Reageer op dit artikel