nieuws

Licht uit voor Earth Hour

Geen categorie

Zaterdagavond a.s. doet Starwood Hotels Nederland al haar lichten uit in de hotels voor het Earth Hour initiatief. Vanaf 20.30 uur lokale tijd doen de hotels in Amsterdam, Den Haag en op Schiphol het licht uit in de publieke ruimtes. Starwood wil hiermee laten zien bewust bezig te zijn met het milieu en de zorg voor de aarde.

Zaterdagavond a.s. dooft Starwood Hotels Nederland al haar lichten in de hotels voor het Earth Hour initiatief. Vanaf 20.30 uur lokale tijd doen de hotels in Amsterdam, Den Haag en op Schiphol het licht uit in de publieke ruimtes.  Starwood wil hiermee laten zien bewust bezig te zijn met het milieu en de zorg voor de aarde.

Wereldwijd organiseren honderden Starwood Hotels & Resorts bewustwordingsevenementen zoals wandeltochten in lokale gemeenschappen, publieke candlelight unplugged concerten en recepties voor gasten met groene cocktails. Met deze initiatieven probeert Starwood het energie- en watergebruik te behouden en de luchtkwaliteit in de hotels te verbeteren voor haar Starwoodgasten en andere medewerkers.

Alle Starwood Hotels Nederland doen mee aan de milieubewustwordingsactie. Zo organiseert Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center een Candelight Dinner waarbij de gasten ontvangen worden met een ‘green cocktail’. Daarnaast vragen zij alle dinergasten om één extra euro aan hun rekening toe te voegen ten goede van het Wereld Natuur Fonds.

Hotel des Indes versterkt de Earth Hour actie door in Restaurant-Lounge-Bar DesIndes die avond een Earth Hour menu te serveren op decoratieborden in het thema CoolEmotion door de kunstenaar Ap Verheggen. In Hotel Pulitzer kunnen gasten tijdens een Candlelight Dinner in restaurant Keizersgracht 238 genieten van de kaarsverlichting en een culinair menu.

Naast het Earth Hour initiatief gaan Hotel Pulitzer en Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center nog een stapje verder met hun Green Key certificatie. Green Key is het internationale keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en reacreatiebranche. Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center behaalde onlangs zelfs een Goud Certificaat van de Green Key. Executive Assistant Manager Fred Smits zegt hierover: ‘Het was een ware uitdaging, maar als gevolg van milieubewust ondernemen is het ons gelukt om een Goude Certificaat te behalen!.’

Reageer op dit artikel