nieuws

Sociale media op de werkvloer… het komt wel goed

Geen categorie

De controverse over het al dan niet verbieden van sociale media op de werkvloer, duurt al een tijdje. Maar dat was ook het geval met e-mail en mobieltjes. Het duurde even alvorens werkgevers de voordelen gingen inzien van de toegenomen communicatiemogelijkheden. Dus met sociale media op de werkvloer komt het ook wel goed.

De controverse over het al dan niet verbieden van sociale media op de werkvloer, duurt al een tijdje. Maar dat was ook het geval met e-mail en mobieltjes. Het duurde even alvorens werkgevers de voordelingen gingen inzien van de toegenomen communicatiemogelijkheden. Dus met sociale media op de werkvloer komt het ook wel goed.

Volgens de Harvard Business Review zijn er drie redenen waarom werkgevers het gebruik van Facebook, Netlog en/of andere sociale netwerken best kunnen toestaan. Sterker nog… er zelfs baat bij hebben.

1. Trendy werkgever
Jonge werknemers geven de voorkeur aan een werkgever die niet alleen het plezier maar vooral het nut inziet van het gebruik van sociale media als stimulans voor communicatie en teamwork. Jongeren hebben meer vertrouwen in werkgevers voor wie nieuwe technologie geen geheimen heeft.

2. Toegenomen productiviteit
Onderzoek toont aan dat werknemers die af en toe een kijkje nemen op Facebook een hogere productiviteit hebben dan hun FB-schuwe collega’s.

3. Enthousiaste werknemers
Wie virtueel contact houdt met collega’s en vrienden, heeft meer plezier in z’n werk, is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, ook binnen het bedrijf, en neemt meer initiatief. Sociale media zijn minder hiërarchisch, moedigen de communicatie tussen afdelingen aan en versnellen daarmee de besluitvorming.

Bron: 6minutes.be

 

 

Reageer op dit artikel