nieuws

Uitspreken politieke voorkeur op het werknog altijd taboe

Geen categorie

Van de Nederlandse werknemers beoordeelt 54 procent zijn collega op de politieke voorkeur. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 748 respondenten. Verder komt naar voren dat bijna 25 procent van de werknemers zijn politieke voorkeur geheim houdt voor collega’s.

Van de Nederlandse werknemers beoordeelt 54 procent zijn collega op basis van politieke voorkeur. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 748 respondenten. Verder komt naar voren dat bijna 25 procent van de werknemers zijn politieke voorkeur geheim houdt voor collega’s.

Het is voor werknemers taboe om op de werkvloer over de politieke voorkeur te praten, meer dan 10 procent is zelfs bang veroordeeld te worden door collega’s. Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: ‘Niet geheel onterecht, aangezien meer dan de helft van de werknemers zijn collega beoordeelt op basis van politieke voorkeur. Het is opmerkelijk dat politiek zo’n gevoelig onderwerp is op de werkvloer. Het zegt tenslotte niets over het functioneren van een persoon.’

Ruim 40 procent van de werknemers praatte de afgelopen weken op het werk over de val van het kabinet. In 24 procent van de gevallen heersten er zelfs felle discussies. ‘Het is opvallend te zien dat wanneer het om een algemeen politiek onderwerp gaat, zoals de val van het kabinet, het juist wel geaccepteerd is om over politiek te praten terwijl het uitspreken van een politieke voorkeur gevoelig ligt. Waarschijnlijk komt de acceptatie door het gemeenschappelijke belang, dit wordt nog eens versterkt door de huidige economische situatie. 17 procent maakt zich door de val weer zorgen over de economie, dit zorgt voor verbintenis’, aldus Schmit.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel