nieuws

Blonde vrouwen verdienen meer dan brunettes

Geen categorie

Blonde vrouwen verdienen meer dan hun collega’s met bruin haar en zijn daarnaast ook nog eens getrouwd met rijkere mannen die ongeveer 6 procent meer verdienen dan mannen wiens vrouw een andere haarkleur heeft, blijkt uit Brits onderzoek.

Blonde vrouwen verdienen meer dan hun collega’s met bruin haar en zijn daarnaast ook nog eens getrouwd met rijkere mannen die ongeveer 6 procent meer verdienen dan mannen wiens vrouw een andere haarkleur heeft, blijkt uit Brits onderzoek. Geloof jij het?

Blondines verdienen tot 1600 pond meer dan het modale jaarsalaris van 22.000 pond van Britse vrouwen… tenminste, dat zeggen wetenschappers van de Universiteit Queensland die het onderzoek uitvoerden onder 13.000 vrouwen.

Brunettes die zich benadeeld voelen kunnen altijd teruggrijpen naar een onderzoek van begin vorig jaar, waarin precies het tegenovergestelde werd beweerd. De conclusie van ene Garnier Nutrisse luidde toen als volgt:

brunettes hebben vaak een hogere functie en worden daarom beter betaald dan blondines. Uit die enquête bleek dat brunettes twee keer zoveel in een functie werken die tussen de 45.000 en 55.000 pond oplevert. Ook zouden brunettes serieuzer genomen worden, intelligenter worden geschat en een betere kandidaat zijn voor relaties. Geloof jij het?

Bron: AD

Reageer op dit artikel