nieuws

Boost voor je functioneringsgesprek

Geen categorie

Hoewel vooral kleinere bedrijven hun functioneringsgesprekken het afgelopen jaar overgeslagen hebben omdat er geen geld was voor een bonus of salarisverhoging, moeten de meeste werknemers er toch aan geloven. Een goede voorbereiding en duidelijke taal geven ieder functioneringsgesprek een boost. Zeven tips om een onuitwisbare indruk te maken.

Hoewel vooral kleinere bedrijven hun functioneringsgesprekken het afgelopen jaar overgeslagen hebben omdat er geen geld was voor een bonus of salarisverhoging, moeten de meeste werknemers er toch aan geloven. Een goede voorbereiding en duidelijke taal geven ieder functioneringsgesprek een boost. Zeven tips van Forbes om een onuitwisbare indruk te maken.

1. Word niet emotioneel
Een functioneringsgesprek is altijd subjectief. Ook de persoonlijkheid en tics van je baas spelen daarbij een rol. Houd je hoofd koel.

2. Evalueer eerst jezelf
Schrijf ruim van tevoren voor jezelf op wat je allemaal hebt bereikt. Wat was je bijdrage aan de kostenverlaging, tijdbesparing, innovaties?

3. Maak melding van je behaalde resultaten van het afgelopen jaar
Houd het hele jaar door bij wat je zoal hebt bereikt. Grote kans dat je manager dat allang vergeten is.

4. Vertel je manager op welk gebied je meer begeleiding nodig hebt
Zie dit gesprek als een kans om om hulp te vragen zodat je nog beter kunt gaan presteren.

5. Wees duidelijk over wat je wilt bereiken
Bereid een actieplan voor. Dit is meteen een goede basis voor je volgende functioneringsgesprek.

6. Spreek duidelijke taal
Beschrijf helder en duidelijk wat je hebt bereikt. Wees concreet en specifiek.

7. Neem je verantwoordelijkheid
Heb je een opdracht verknald? Neem je verantwoordelijkheid en bied je excuses aan. Is de kritiek subtieler, zeg dan bijvoorbeeld: ‘als u vindt dat ik het niet heb gedaan zoals u verwachtte, dan neem ik mijn verantwoordelijkheid en bied mijn excuses aan’.

Bron: managersonline.nl

 

Reageer op dit artikel