nieuws

Het terras lonkt

Geen categorie

Een groot deel van de werknemers is minder gemotiveerd om te werken door het mooie weer. Een deel gebruikt zijn werktijd zelfs om een geschikte vakantie te zoeken of gaat in de lunchpauze naar buiten om even aan het werk te ontsnappen. Driekwart zou de bureaustoel nu het liefst inruilen voor een stoeltje op het terras.

Een groot deel van de werknemers is minder gemotiveerd om te werken door het mooie weer. Een deel gebruikt zijn werktijd zelfs om een geschikte vakantie te zoeken of gaat in de lunchpauze naar buiten gaat om even aan het werk te ontsnappen. Driekwart zou de bureaustoel nu het liefst inruilen voor een stoeltje op het terras. Dit blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank.

De beginnende lentekriebels zijn een grote afleiding voor veel werknemers. De periode van vakanties komt er natuurlijk weer aan en voor mensen met een motivatiedip is het verleidelijk om hiermee bezig te zijn in plaats van met de werktaken. Op zich is dit niet zo heel erg, het moet alleen niet de pan uit rijzen.

‘Maar met het mooie weer is het wel verleidelijker om een paar minuten extra zon mee te pakken. Dat hoeft niet slecht te zijn. Het is heel gezond om de pauze te gebruiken om even de knop om te zetten en niet aan het werk te denken, daarna heeft iemand vaak juist weer extra energie en motivatie om er tegenaan te gaan’, aldus Florence Schmidt, van de Nationale Vacaturebank. De drie belangrijkste redenen om tijdens de pauze naar buiten te gaan zijn:

1. Om even een wandeling te maken (32 procent)
2. Om te ontsnappen aan het werk (31 procent)
3. Om te roken (20 procent)

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel