nieuws

Eerst denken dan doen

Geen categorie

Veel Facebook-gebruikers zitten ook tijdens werktijd op hun favoriete sociale netwerk. Driekwart van hen is echter niet online bevriend met de baas. 77 procent heeft bovendien de privacy-instelling geactiveerd, met name ten opzichte van hun werkgever.

Veel Facebook-gebruikers zitten ook tijdens werktijd op hun favoriete sociale netwerk. Driekwart van hen is echter niet online bevriend met de baas. 77 procent heeft bovendien de privacy-instelling geactiveerd, met name ten opzichte van hun werkgever. Dat schrijft 6minutes.be op basis van de F-Secure Lab blog.

Uit onderzoek van F-Secure blijkt dat gebruikers van ’s werelds populairste sociale netwerksite bezorgd zijn over de bescherming van hun privégegevens – en met name ten opzichte van hun werkgever. Hun grootste angst is dat hun online activiteiten een negatieve invloed op hun werkrelatie zal hebben. 

Sean Sullivan, Security Advisor bij F-Secure, stelt dat Facebook-gebruikers zich veel meer bewust zijn van hun privacy dan sommige deskundigen denken. Dat blijkt ook verstandig want het lezen van sociale netwerkprofielen is inmiddels eerder regel dan uitzondering voor veel recruiters en managers. 

Elke gebruiker moet zich ervan bewust zijn dat alles wat ze op Facebook zetten – afgeschermd of niet – publiek gemeengoed kan worden. Een veilig credo is dan ook: eerst denken, dan doen. Kan bepaalde informatie schadelijk zijn voor je carrière, zet het dan niet online.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel