nieuws

Nederland heeft meest vriendelijke werksfeer

Geen categorie

Eén op de vijf Franse werknemers geeft aan door collega’s gepest te worden. Ook Duitsland en Engeland staan bovenaan op de lijst met pestende collega’s. Daar zegt één op de zes ondervraagden last te hebben van pesten op het werk. De meest vriendelijke werksfeer is te vinden in Nederland!

Eén op de vijf Franse werknemers geeft aan door collega’s gepest te worden. Ook Duitsland en Engeland staan bovenaan op de lijst met pestende collega’s. Daar zegt één op de zes ondervraagden last te hebben van pesten op het werk. De meest vriendelijke werksfeer is te vinden in Nederland! Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Effectory.

In Nederland zegt 6 procent van de werknemers last te hebben van pesterijen op het werk, terwijl daar drie jaar geleden nog door 10 procent van de medewerkers gewag van werd gemaakt. De onderzoekers geven wel aan dat het niet zeker is of ook daadwerkelijk sprake is van een daling van het aantal pesterijen. Het zou volgens Effectory ook kunnen zijn dat de pesterijen minder snel worden gemeld.

Met een score van 7 procent kan ook Zweden prat gaan op een grote onderlinge verdraagzaamheid op de werkvloer. België behoort, net zoals Spanje en Italië, tot de middenmoot. De onderzoekers voegen er aan toe dat het uitblijven van pesterijen niet noodzakelijk betekent dat collega’s ook daadwerkelijk meer worden gewaardeerd.

Bij de Nederlandse werknemers zegt 82 procent plezierige collega’s hebben. Daarmee scoort Nederland opnieuw het hoogste van Europa. Ook Zweden geven vaker aan plezierige collega’s te hebben (79 procent). Maar dat geldt ook voor Duitsland (73 procent) en Frankrijk (72 procent), waar nog vaak wordt gepest. Door de bank genomen hebben Nederlanders en Zweden nog het meeste plezier in hun werk.

Bron: express.be

Reageer op dit artikel