nieuws

Bedrijven waar veel vrouwen werken, mogen niet naar Oranje kijken

Geen categorie

Op dit moment is de eerste wedstrijd bezig van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap voetbal. Precies op een tijdstip dat veel mensen aan het werk zijn. HR base vroeg aan 403 HR-professionals of zij regelingen hebben getroffen zodat werknemers toch de wedstrijd van oranje kunnen volgen.

Op dit moment is de eerste wedstrijd bezig van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap voetbal. Precies op een tijdstip dat veel mensen aan het werk zijn. HRbase vroeg aan 403 HR-professionals of zij regelingen hebben getroffen zodat werknemers toch de wedstrijd van oranje kunnen volgen.

12% werkgevers leeft mee
12% van de ondervraagde werkgevers is zeer meelevend met het Nederlandse elftal en geeft de werknemers vrij of heeft het rooster aangepast. Zo kunnen de werknemers thuis of in de kroeg de wedstrijd volgen. Opvallend is dat dit vooral gebeurt in de bouw- en retailbranche. 

Doorwerken
Van de bedrijven waarvan de werknemers gewoon moeten werken geeft een krappe minderheid (48%) aan dat er niets word georganiseerd. 35% legt het werk tijdens de wedstrijd neer om gezamenlijk naar de wedstrijd te kijken in de kantine of op de afdeling. Bij de overige 17% gaat de radio of TV wel aan, maar moet er wel worden doorgewerkt. 

Vooral vrouwelijke organisaties kijken niet
Naast het eerder genoemde verschil per branche valt ook op dat bedrijven waar meer mannelijke werknemers in dienst zijn vaker Oranje kunnen volgen dan overwegend vrouwelijke organisaties (met 56% tot 100% vrouwelijke werknemers). Maar liefst tweederde van deze bedrijven geeft aan niets voor de werknemers te organiseren.

Bron: Managersonline.nl

Reageer op dit artikel