nieuws

Slim pendelen te weinig gestimuleerd door werkgevers

Geen categorie

Werkgevers doen te weinig om hun medewerkers te verlossen van de file-ellende in de spits. Dat is niet slim, want als ze dat wél zouden doen, zouden de betrokken medewerkers 34%  van de uitgespaarde reistijd besteden aan hun werk.

Werkgevers doen te weinig om hun medewerkers te verlossen van de file-ellende in de spits. Dat is niet slim, want als ze dat wél zouden doen, zouden de betrokken medewerkers 34%  van de uitgespaarde reistijd besteden aan hun werk. 

Dat blijkt uit onderzoek van Taskforce Mobiliteitsmanagement, zo meldt onder andere 6Minutes.be. Spitsmijden kan door de werktijden aan te passen, thuiswerken mogelijk te maken en eventueel het gebruik van de fiets te stimuleren. 

Aantrekkelijke werkgever

Veel werknemers die slim willen pendelen, voelen zich hierin onvoldoende gesteund door hun werkgever. Een goed mobiliteitsbeleid heeft echter grote voordelen, aldus de onderzoekers. De mogelijkheid om onafhankelijk van plaats en tijd te werken, leidt tot een hogere tevredenheid. En tevreden medewerkers bevelen ‘hun’ bedrijf eerder aan als werkgever en zakenpartner. Voor 38%  van de ondervraagden is de mogelijkheid om thuis of onderweg te werken bovendien een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Reageer op dit artikel