nieuws

Fiets van de zaak en bedrijfsfitness onder druk

Geen categorie

Door de nieuwe werkkostenregeling, die met ingang van 2011 wordt ingevoerd, komen fiscale regelingen als de ‘fiets van de zaak’ en ‘bedrijfsfitness’ onder druk te staan aldus het Nationaal Gezondheidsplan (NG). Doordat bedrijven nog maar 1,4 procent van hun bruto loonsom aan vrijgestelde vergoedingen mogen aanbieden aan hun medewerkers, moeten deze regelingen concurreren met onder andere het bedrijfsuitje en het kerstpakket aldus het NG.

Door de nieuwe werkkostenregeling, die met ingang van 2011 wordt ingevoerd, komen fiscale regelingen als de ‘fiets van de zaak’ en ‘bedrijfsfitness’ onder druk te staan aldus het Nationaal Gezondheidsplan (NG). Doordat bedrijven nog maar 1,4 procent van hun bruto loonsom aan vrijgestelde vergoedingen mogen aanbieden aan de medewerkers, moeten deze regelingen concurreren met onder andere het bedrijfsuitje en het kerstpakket aldus het NG.

Overgewicht en een slechte conditie als gevolg van bewegingsarmoede op de werkvloer, kosten het Nederlandse bedrijfsleven volgens cijfers van het ministerie van VWS jaarlijks miljoenen aan arbeidsverzuim en improductiviteit. Belangenverenigingen als BOVAG en Fit!Vak voeren daarom actief campagne richting de overheid om de ‘fiets van de zaak’ en ‘bedrijfsfitness’, die primair bedoeld zijn om de gezondheid te bevorderen, buiten de nieuwe werkkostenregeling te houden en de administratieve lasten te versoepelen.

De tweede kamer heeft een motie aangenomen waarmee een aparte regeling voor de bedrijfsfiets wordt gecreëerd. De aparte regeling houdt in dat werkgevers en werknemers kunnen kiezen voor een onbelaste bijdrage voor de aanschaf van een fiets. Daarmee zien ze dan bijvoorbeeld vijf jaar af van een onbelaste vergoeding voor woon-werkverkeer. Het is de bedoeling dat het kabinet deze regeling opneemt in het Belastingplan 2011.

Bron:  hrpraktijk.nl/ Mariel Hoveman 

Reageer op dit artikel