nieuws

Het NIET hebben van een smartphone is chique

Geen categorie

Nu bijna iedereen een smartphone heeft is het chique geworden die juist niet te bezitten. Er wordt veel tijd mee bespaard, omdat lang niet alle telefoontjes de moeite waard zijn om te beantwoorden.

Nu bijna iedereen een smartphone heeft is het chique geworden die juist níet te bezitten. Er wordt veel tijd mee bespaard, omdat lang niet alle telefoontjes de moeite waard zijn om te beantwoorden.

De nieuwste ontwikkeling in zakelijke communicatie is dat echt belangrijke mensen geen mobiele telefoon hebben. Ze dwingen de wereld er zo toe naar hen toe te komen. 

De alomtegenwoordigheid van de mobiele telefoon versnippert de tijd en leidt af van belangrijke zaken. Mensen focussen beter en zijn eerder proactief bezig zonder gsm. Vergaderingen verlopen gestructureerder als niet voortdurend telefoontjes en e-mails binnenkomen. Daarmee is het niet bezitten van een mobiele telefoon een managementtool geworden.

Degenen die de mobiele telefoon afzweren zijn niet tegen andere vormen van moderne communicatie. Velen bezoeken Facebook en Twitter en bijna allemaal e-mailen ze, allemaal activiteiten die ze zelf kunnen plannen op een moment dat schikt. Een laatste reden om niet meer publiekelijk te telefoneren is er een van privacy. Men wil niet dat privé- dan wel zakelijke gesprekken voor iedereen te volgen zijn.

Bron: express.be

 

 

Reageer op dit artikel