nieuws

Hygiëne op de werkplek kan beter

Geen categorie

De hygiënische omstandigheden op Nederlandse werkplekken is lang niet zo rooskleurig als we denken. Gevolgen van de crisis of niet; uit onderzoek blijkt in ieder geval dat de schoonmaak van deurkrukken en toiletten beter kan. Kortom: de hygiënische omstandigheden op Nederlandse werkplekken behoeft verbetering!
De hygiënische omstandigheden op Nederlandse werkplekken is lang niet zo rooskleurig als we denken. Gevolgen van de crisis of niet; uit onderzoek blijkt in ieder geval dat de schoonmaak van deurkrukken en toiletten beter kan. Kortom: de hygiënische omstandigheden op Nederlandse werkplekken behoeft verbetering!

Deurkrukken staan met 65 procent op nummer 1, gevolgd door toiletten (54 procent). Bovendien vindt meer dan de helft dat het toetsenbord waar zij dagelijks op werkt te weinig wordt schoongemaakt. Dit blijkt onder andere uit het Hygiene Matters-onderzoek, dat tissuefabrikant Tork onder 500 Nederlanders uitvoerde.

‘Slechte hygiëne op de werkplaats leidt tot meer ziektes’, aldus Renée Remijnse, product- en marketmanager van Tork, leverancier van hygiëneproducten en diensten. Eenvoudige handelingen, zoals het regelmatig wassen van handen, kunnen griep of infectieziektes voorkomen.’

Nederlanders geven als top vijf van de meest onhygiënische plaatsen en voorwerpen op de werkplek aan:

1. Deurkrukken 65%
2. Toiletten 54%
3. Toetsenbord 52%
4. Muis 38%
5. Telefoon 27%

Bron: servicemanagement.nl

Reageer op dit artikel