nieuws

Sociale media in de toekomst niet meer weg te denken op het werk

Geen categorie

Nederlanders verwachten dat de manier waarop we met elkaar omgaan, gaat veranderen. Sociale media, zoals netwerksites, zullen een grotere rol gaan spelen in het privéleven en op het werk.

 

Nederlanders verwachten dat de manier waarop we met elkaar omgaan, gaat veranderen. Sociale media, zoals netwerksites, zullen een grotere rol gaan spelen in het privéleven en op het werk.

Van de Nederlanders verwacht 8 op de 10 dat de samenleving in de toekomst individualistischer wordt. Verder vindt een ruime meerderheid de verandering van het tempo waarin geleefd wordt, en bijkomende stress, niet prettig. Dit blijkt uit de Change Index van bank BNP Paribas, op basis van onderzoek door Blauw Research.

De omgangsvormen veranderen, en dat is de verantwoordelijkheid van de burgers zelf, vindt een meerderheid van de respondenten. Slechts een minderheid vindt het (ook) een politieke verantwoordelijkheid. De manier waarop we met elkaar communiceren zal veranderen, verwacht 8 op de 10 Nederlanders. Dat komt vooral door sociale media; de meeste Nederlanders vinden die verandering positief.

Positieve veranderingen dankzij sociale media zijn: beter op de hoogte zijn van wat vrienden en familie doen (41 procent), vaker contact onderhouden met familie en vrienden (33 procent) en verbetering van contact met familie en vrienden (24 procent). (Bijna) dagelijks loggen 6 van de 10 Nederlanders in bij hun hun sociale mediasites. De overgrote meerderheid gebruikt sociale media nog hoofdzakelijk privé. Toch denkt 52 procent dat sociale media straks niet meer weg te denken zijn uit het professionele leven.

Vrouwen en jongeren zullen dan in het voordeel zijn, want zij maken vaker gebruik van sociale media; vrouwen zijn ook vaker positief over de invloed van sociale media op hun sociale leven. Verder ondervinden jongeren vaker veranderingen in hun sociale leven door sociale media dan Nederlanders van middelbare leeftijd en ouderen. Lager opgeleiden maken minder vaak gebruik van sociale media dan middelbaar en hoger opgeleiden.

Bron: personeelsnet.nl

Reageer op dit artikel