nieuws

De onzichtbare verslaafde

Geen categorie

Eén op de tien werknemers heeft verslavingsproblemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos Instituut. Een groot gedeelte van deze groep bestaat uit zogenaamde onzichtbare verslaafden, wiens problemen voor hun omgeving verborgen blijven. De onderzoekers voegen  daaraan toe dat 21 procent van de Nederlandse beroepsbevolking excessief drinker is!  

Eén op de tien werknemers heeft verslavingsproblemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos Instituut. Een groot gedeelte van deze groep bestaat uit zogenaamde onzichtbare verslaafden, wiens problemen voor hun omgeving verborgen blijven. De onderzoekers voegen daaraan toe dat 21 procent van de Nederlandse beroepsbevolking excessief drinker is.

Eén op twintig werknemers is een probleemdrinker. 4 procent van de totale Nederlandse alcoholconsumptie vindt op of rond het werk plaats. Uit het onderzoek blijkt verder dat 6 procent van de werknemers van mening is dat alcoholgebruik op de werkvloer door de directie wordt toegestaan. Een verslaving hoeft dan niet altijd op te vallen; schade aan de zakelijke carrière en het privéleven is blijvend, om nog maar te zwijgen over het productieverlies en de negatieve inpact ervan op de economie.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel