nieuws

Planning bruiloft in tijd van de baas

Geen categorie

Maar liefst 89 procent van de aanstaande bruiden doet de huwelijksplanning onder werktijd. Gemiddeld zijn de aanstaande bruidjes tien uur per week bezig met de voorbereiding van hun huwelijk, waarvan gemiddeld drie uur per week op het werk.

Maar liefst 89 procent van de aanstaande bruiden doet de huwelijksplanning onder werktijd. Gemiddeld zijn de aanstaande bruidjes tien uur per week bezig met de voorbereiding van hun huwelijk, waarvan gemiddeld drie uur per week op het werk. Maar het werk lijdt er niet onder, meent een derde van hen. Zij zouden zelfs sinds hun verloving beter zijn geworden in het werk.

Dat blijkt uit een enquête van Reuters, onder meer uitgevoerd door het Amerikaanse Forbes Woman, onder 1055 vrouwen.

Ongeveer een derde van de respondenten zegt deze activiteit rond het middaguur te plannen, tijdens de lunchpauze dus. 20 procent geeft toe er ruim 5 uur per week -op het werk – aan te besteden en 41 procent geeft aan zich – als het maar even – onder werktijd met de voorbereidingen bezig te houden.

Daarnaast heeft 5 procent van de dames er geen enkele moeite mee bedrijfsartikelen voor dit persoonlijke doel in te zetten. Hierbij wordt voornamelijk gebruikgemaakt van computers, telefoon en kopieermachine. 15 procent is hier wel eens voor op de vingers getikt.

Opvallend is dat de bruiden bij hun huwelijksplanning meer steun van getrouwde of verloofde collega’s ervaren dan van vrijgezelle medewerkers.

Bron: hrpraktijk.nl

Reageer op dit artikel