nieuws

Collega’s kunnen ‘gestuurd’ worden

Geen categorie

Zo’n 50 procent van de werknemers in grote en middelgrote bedrijven ergert zich vrijwel dagelijks aan het gedrag van collega’s. Dit blijkt uit een onderzoek van Regus onder werknemers in de Benelux. Dat is een vervelend gegeven; niet alleen heeft namelijk bijna niemand zijn collega’s voor het uitkiezen, collega’s zijn een belangrijke omgevingsfactor gedurende het soms lange werkende bestaan.

Zo’n 50 procent van de werknemers in grote en middelgrote bedrijven ergert zich vrijwel dagelijks aan het gedrag van collega’s. Dit blijkt uit een onderzoek van Regus onder werknemers in de Benelux. Dat is een vervelend gegeven; niet alleen heeft namelijk bijna niemand zijn collega’s voor het uitkiezen, collega’s zijn een belangrijke omgevingsfactor gedurende het soms lange werkende bestaan.

Dat wil niet zeggen dat collega’s niet gestuurd kunnen worden. Integendeel: een goede manier om een collega aan te spreken geschiedt volgens het ‘whole brain model’ van de Amerikaanse wetenschapper Ned Herrman. Herrman verdeelt gedrag onder in vier kleuren die corresponderen met de vier belangrijkste hersengebieden. Wil je iemand veranderen, zo luidt Herrmans boodschap, dan moet je hem of haar aanspreken op zijn kleur.

Blauw staat voor de logisch nadenkende analyticus, groen is voor de plan- en projectmatig denkende planner, geel staat voor de in grote lijnen denkende en improviserende creatieveling en rood staat voor de intuïtief en expressionistisch denkende communicator. Dit betekent dat blauw voorzichtig, formeel en nauwkeurig benaderd moet worden, geel aardig, enthousiast maar overtuigend, groen harmonieus, oprecht en ontspannen en rood kort, krachtig en volhardend.

Bron: profnews.nl

Reageer op dit artikel