nieuws

Eén op vijf werknemers klaagt online over de baas

Geen categorie

Eén op vijf medewerkers klaagt online over zijn baas. Dat is de conclusie van een onderzoek van de website Jobsvandaag.be over de uitlatingen van werknemers op de sociale netwerksite Facebook. Bijna 20 procent van die werkgerelateerde berichten is volgens Jobsvandaag negatief getint.

Eén op vijf medewerkers klaagt online over zijn baas. Dat is de conclusie van een onderzoek van de website Jobsvandaag.be over de uitlatingen van werknemers op de sociale netwerksite Facebook. Bijna 20 procent van die werkgerelateerde berichten is volgens Jobsvandaag.be negatief getint.

De onderzoekers merken op veel berichten te vinden over vervelende bazen en verveling op het werk. Veel werknemers proberen daarom hun bazen uit hun vriendenlijst te weren, maar een groot gedeelte van deze berichten is openbaar te raadplegen. Een simpele zoekopdracht op Facebook toont volgens de onderzoekers duizenden berichten van werknemers die hun baas verwensen of zich dood blijken te vervelen op het werk.

Jobsvandaag.be zegt werknemers te willen waarschuwen twee keer na te denken  vooraleer iets te posten over hun baan. Gewezen wordt op tientallen voorbeelden van mensen die door Facebook-berichten hun baan hebben verloren.

Bron: Jobsvandaag.be

Reageer op dit artikel