nieuws

Nationale Computer Opschoondag

Geen categorie

Aan de snelheid en prestaties van computers worden hoge eisen gesteld, maar al snel na aanschaf is een computer 30 procent langzamer. Daar kun je echter zelf iets aan doen. Door de computer namelijk regelmatig op te schonen blijven snelheid en capaciteit veel langer op peil. En daar wringt nou juist de schoen. 

Aan de snelheid en prestaties van computers worden hoge eisen gesteld, maar al snel na aanschaf is een computer 30 procent langzamer. Daar kun je zelf echter iets aan doen. Door de computer namelijk regelmatig op te schonen blijven snelheid en capaciteit veel langer op peil. En daar wringt nou juist de schoen. Daarom organiseert HCC, de vereniging voor computergebruikers, de Nationale Computer Opschoondag.

Tijdens de Nationale Computer Opschoondag kan elke computergebruiker gratis een softwareprogramma downloaden dat de prestatie van de computer weer kan verhogen tot 98,5 procent. Dit ‘opschoonprogramma’, aangeboden door Magix, bekijkt de optimalisatie, versnelling en het beheer van de computer. In een enkele stap doorzoekt het programma de computer op zwakke plekken, identificeert oorzaken voor problemen en lost problemen zelfstandig op, waarbij je zelf controle houdt.

De Nationale Computer Opschoondag wordt gehouden op zondag 31 oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. Heel Nederland wordt uitgenodigd om dat extra uur te gebruiken om de computer op te schonen. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via www.nationalecomputeropschoondag.nl. Je ontvangt dan   een mail met een link naar de gratis software. En… ook leuk, je maakt kans op een van de 25 netbooks die HCC weggeeft in een loterij die speciaal op deze dag wordt gehouden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel