nieuws

Privédetectives sporen ‘nepzieke’ werknemers op

Geen categorie

Privédetectives, huisbezoekjes en ellenlange vragenlijsten. Werkgevers treden steeds vaker op tegen ‘valse’ ziekmeldingen. Hoe ver kan een werkgever gaan om nepzieke werknemers te ontmaskeren?

Privédetectives, huisbezoekjes en ellenlange vragenlijsten. Werkgevers treden steeds vaker op tegen ‘valse’ ziekmeldingen. Hoe ver kan een baas gaan om nepzieke werknemers te ontmaskeren?

Je hebt er een heel pak papieren zakdoekjes doorheen gejast, en kan van de hoofdpijn nauwelijks uit je ogen kijken. Je meldt je bibberend van de koorts af bij je werkgever. Die ziet zelf hoe je er aan toe bent, en zwaait je bezorgd uit, blij dat je naar huis gaat en niet het héle kantoor besmet.

Bron: Z24

Bovenstaande situatie is een typisch geval van ‘ziek is ziek’. Maar de omstandigheden van ziekteverzuim zijn soms onduidelijker: werknemers die maandagochtend met een brakke stem afbellen, of medewerkers die er kerngezond uitzien, maar zich ziek melden wegens een burn-out. Argwanende werkgevers gebruiken steeds vaker rechtmatige én onrechtmatige methodes om de waarheid te achterhalen, zo blijkt uit een rondgang langs deskundigen.

Nico van den Dries van detectivebedrijf Strongwood ziet een duidelijke trend. Driessen, hoofd van de afdeling bedrijfsrecherche: ‘Een paar geleden hadden wij nog 35 zaken van ziekteverzuim per jaar, maar de teller staat dit jaar op de 199, en 2010 is nog niet afgelopen.’ Strongwood onderzoekt in opdracht van bedrijven en organisaties of werknemers écht ziek zijn. Dat doet het bedrijf door op huisbezoek te gaan, buren te benaderen, collega’s aan de tand te voelen of door simpelweg over de heg te turen.

Strongwood wordt gebeld als werkgevers het vermoeden hebben dat ze worden geflest. Wat zijn tekenen aan de wand? Van den Dries: ‘Als een medewerker zich stelselmatig ziek meldt, of steeds op dezelfde dagen.’ Ook krijgt Strongwood geregeld niet-westerse ‘verdachten’. ‘Tegenwoordig kunnen mensen minder makkelijk zes weken achtereen op vakantie naar hun geboorteland. Soms melden medewerkers zich tijdens de vakantie ziek. Wij vliegen dan naar Marokko om te kijken hoe de vork écht in de steel steekt.’

Werkgevers steken meer energie in het terugdringen van onrechtmatig ziekteverzuim. Zo hanteert HEMA een online vragenlijst die medewerkers moeten invullen als ze zich ziek melden. De ellenlange vragenlijst, en het dossier dat hiermee wordt opgebouwd, moet werknemers ontmoedigen zich ziek te melden als ze eigenlijk een kater of liefdesverdriet hebben.

De methode sorteert effect: HEMA wist de afgelopen twee jaar het ziekteverzuim met 53 procent terug te schroeven. Andere bedrijven, zoals KPN en TNT hebben interne bedrijfsrechercheurs om zieke werknemers te controleren. Maar welke gegevens mag een werkgever verzamelen? Volgens onderzoeker Ivo van der Helm van de universiteit Utrecht is de behoefte aan goede controle toegenomen sinds privatisering van de Ziektewet in de jaren negentig. Niet het UWV, maar werkgevers zijn nu financieel verantwoordelijk voor hun zieke werknemers. En onrechtmatig ziekteverzuim kost niet alleen veel geld, het kan de werksfeer ook ‘verzieken’!

 

 

Reageer op dit artikel