nieuws

Woord van het Jaar 2010

Geen categorie

De zoektocht naar het Van Dale Woord van het Jaar 2010 is begonnen. De verkiezing wordt dit jaar voorafgegaan door het verzamelen van nieuwe woorden. Van Dale is nieuwsgierig naar wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2010 vinden en roept iedereen op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen.

De zoektocht naar het Van Dale Woord van het Jaar 2010 is begonnen. De verkiezing wordt dit jaar voorafgegaan door het verzamelen van nieuwe woorden. Van Dale is nieuwsgierig naar wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2010 vinden en roept iedereen op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen.

Voor het insturen van nieuwe woorden kan gekozen worden uit vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. De ingezonden woorden moeten ontstaan zijn in 2010. Van alle ingezonden nieuwe woorden maakt Van Dale per categorie een shortlist van genomineerde woorden. Daarnaast maakt Van Dale een shortlist van tien woorden die door Van Dale zelf genomineerd worden.

Nieuwe woorden insturen kan t/m 15 november 2010 op www.woordvanhetjaar.nl.
Van 16 november t/m 10 december kan er gestemd worden om per categorie een winnaar ter bepalen en om hét Van Dale Woord van het Jaar 2010 te kiezen.
Op dinsdag 14 december 2010 worden de winnende woorden per categorie en hét Van Dale Woord van het Jaar bekendgemaakt. 

De Van Dale Woord van het Jaarverkiezing is te volgen op Twitter en Facebook.

Reageer op dit artikel