nieuws

Druk, druk, druk

Geen categorie

Veel Nederlanders vinden dat ze het vaak te druk hebben. Zes op de tien vrouwen en de helft van de mannen heeft meerdere malen per week of per maand het gevoel het te druk te hebben. De wens om werktijden en privé meer op elkaar af te stemmen is dan ook groot.

Veel Nederlanders vinden dat ze het vaak te druk hebben. Zes op de tien vrouwen en de helft van de mannen heeft meerdere malen per week of per maand het gevoel het te druk te hebben. De wens om werktijden en privé meer op elkaar af te stemmen is dan ook groot. Dat staat in een rapport van het sociaal en cultureel Planbureau (SCP) dat onlangs is gepubliceerd.

Doordat vrouwen steeds meer betaald werk zijn gaan doen, zijn er ook steeds meer tweeverdieners en meer alleenstaande werkenden. De openingstijden van allerlei voorzieningen, waaronder de kinderopvang en de scholen, vallen meestal samen met hun werktijden. In het rapport wordt beschreven welke problemen dat oplevert voor degenen die dat proberen op te lossen.

De helft van de Nederlanders denkt dat de balans tussen werk en privé zal verbeteren als meer voorzieningen buiten werktijd open zijn, of als ze makkelijker vrij kunnen nemen. Ook is er een sterke wens om de werktijden af te stemmen op het privéleven. Aan de andere kant wil de helft de arbeidsduur niet veranderen. Slechts 7 procent wil meer uren werken als scholen en kinderopvang van ’s morgens 7 tot ’s avonds 7 geopend zouden zijn.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel