nieuws

Nieuw stereotype kantoormedewerker geboren

Geen categorie

Tegen het imago in blijkt het officesegment uit meer mannelijke dan vrouwelijke medewerkers te bestaan. In heel Nederland is het gemiddelde aandeel mannelijke kantoormedewerkers 54,7 procent. Het opleidingsniveau van veruit de meeste (56,3 procent) medewerkers is MBO en de grootste groep is tussen de 30 en 40 jaar. 

Tegen het imago in blijkt het officesegment uit meer mannelijke dan vrouwelijke medewerkers te bestaan. In heel Nederland is het gemiddelde aandeel mannelijke kantoormedewerkers 54,7 procent. Het opleidingsniveau van veruit de meeste (56,3 procent) medewerkers is MBO en de grootste groep is tussen de 30 en 40 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Unique dat de vraag en het aanbod van het officesegment tot in detail in kaart heeft gebracht.

‘Een nieuw stereotype kantoormedewerker is met dit onderzoek geboren. Natuurlijk is dit een momentopname, maar daarom niet minder waar. We hebben dit onderzoek uitgevoerd met behulp van ruim 2000 ondernemers met gemiddeld 29,5 fulltime kantoormedewerkers in dienst en hebben zo de samenstelling van vraag en aanbod uiteen kunnen zetten’, aldus Jeannine Peek, algemeen directeur Unique.

Ook op regionaal niveau heeft Unique inzicht in het officesegment. Zo blijkt bijvoorbeeld in Limburg het aandeel mannelijke kantoormedewerkers zelfs 57,7 procent, in Zuid-Holland ligt dat percentage op 57,3. In Friesland en in Noord-Holland daarentegen werken bijna evenveel mannen als vrouwen in kantoorfuncties, respectievelijk 51,4 procent en 51,1 procent.

 

Reageer op dit artikel