nieuws

Eindejaarsfeest ‘op de zaak’ goed voor de moraal

Geen categorie

Naar verwachting organiseert 85 procent van de bedrijven dit jaar een eindejaarsfeest voor hun medewerkers. En dat is goed voor de moraal, blijkt uit onderzoek.

Naar verwachting organiseert 85 procent van de bedrijven dit jaar een eindejaarsfeest voor hun medewerkers. En dat is goed voor de moraal, blijkt uit onderzoek.

Van de ondervraagde werknemers beschouwt ruim een derde het eindejaarsfeest als een blijk van waardering voor hun harde werk tijdens het afgelopen jaar. Ruim een kwart (28 procent) ziet het als een kans om met mensen te praten die ze doorgaans niet spreken. Volgens 13 procent is een dergelijk feest goed voor het moraal en slechts 6 procent ziet het als een kans om het senior management te ontmoeten.

Het onderzoek, uitgevoerd door OfficeTeam, constateert ook dat een groter aantal Nederlanders dan vorig jaar er een probleem mee zou hebben als het feest wordt gecanceld. Vorig jaar toonde 33 procent van de werknemers geen begrip voor een annulering, maar dit jaar zou zelfs 40 procent hier niet van gediend zijn. Tegelijkertijd zijn er veel meer mensen dan vorig jaar die er absoluut niet mee zouden zitten als het feest niet doorgaat, 59 procent versus 33 procent vorig jaar.

Anita Hijmenberg, manager OfficeTeam stelt: ‘De Nederlandse economie laat weer een voorzichtige groei zien, dus ik merk ook dat veel mensen die ik spreek toch wel hopen dat ze dit jaar een blijk van waardering krijgen aan het einde van het jaar. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat 80 procent van de Nederlandse bedrijven weer plannen heeft om mensen aan te nemen, dus zittende werknemers verwachten in zo’n situatie dat er aandacht aan hen wordt besteed.’

 Bron: EventBranche

 

 

Reageer op dit artikel