nieuws

Salarisverhoging?

Geen categorie

Geld maakt weliswaar niet gelukkig, maar toch… Een salarisverhoging kan een ‘boost’ geven aan je motivatie en je werkplezier. Ben je er echter na het lezen van de uitkomsten van het salarisonderzoek in Management Support Magazine (verschijnt vandaag) van overtuigd dat je er wel iets bij mag hebben? Poets je communicatievaardigheden dan op met de volgende tips.

Geld maakt weliswaar niet gelukkig, maar toch… En crisis of niet; een salarisverhoging kan een ‘boost’ geven aan je motivatie en je werkplezier. Ben je er na het lezen van de uitkomsten van het salarisonderzoek in Management Support Magazine (verschijnt vandaag) dus van overtuigd dat je er wel iets bij mag hebben? Poets je communicatievaardigheden dan op met de volgende tips.

1. Verzamel argumenten; bereid je goed voor. Je maakt nog altijd meer kans met een strategie die past binnen het bestaande functiewaarderings- en beloningssysteem. Zorg dus dat je van de aspecten van dit systeem op de hoogte bent en lees de cao van je bedrijf er nog eens op na.

2. Geen precedenten; verwacht geen gouden bergen, ook al heb je het afgelopen jaar bovengemiddeld gepresteerd, een nieuw archiveringssysteem bedacht, nieuwe medewerkers begeleid of het bedrijf met jouw slimme ideeën een hoop geld bespaard.

3. Maak een afweging; denk nog eens goed na voordat je je manager confronteert met je gedachten. Relativeer de waarde van geld, kijk ook eens naar de plezierige aspecten van je baan.

4. Informeer je baas; grote kans dat je manager totaal niet doorheeft wat leeft bij zijn medewerkers. Totdat er een ontslag neemt natuurlijk.

5. Je bent onmisbaar; maak op een subtiele manier duidelijk dat je voor je manager onmisbaar bent door nét een stapje harder te lopen.

6. Schrijf op wat je doet; een logboek met wat je allemaal doet op een gemiddelde werkdag, kan je in de onderhandelingen goed van pas komen.

7. Vragen staat vrij; ga er niet vanuit dat je manager gedachten kan lezen. Als je meer wilt verdienen, vraag er dan gewoon om. Daarbij is timing natuurlijk essentieel!

Reageer op dit artikel