nieuws

Aardige collega is belangrijker dan aardige manager

Geen categorie

Nederlanders vinden hun collega’s het belangrijkst voor hun werkomgeving. Gevraagd naar de factoren die belangrijk zijn voor de werkomgeving antwoordt maar liefst 37% van de Nederlanders aardige collega’s. Die vinden ze nog belangrijker dan een goede balans tussen leven en werk, die door 29% genoemd werd.

Nederlanders vinden hun collega’s het belangrijkst voor hun werkomgeving. Gevraagd naar de factoren die belangrijk zijn voor de werkomgeving antwoordt maar liefst 37% van de Nederlanders aardige collega’s. Die vinden ze nog belangrijker dan een goede balans tussen leven en werk, die door 29% genoemd werd.

Een manager die ze kunnen respecteren en van wie ze kunnen leren is voor slechts 16% van belang. Baanzekerheid, een prettig kantoor, een korte reistijd en state-of-the-art technologie hebben nauwelijks invloed op het oordeel van de Nederlandse werknemers over hun werkomgeving. Dit zijn conclusies op grond van de Workplace Survey Q4 2010 van Accountemps onder meer dan 2.400 financiële, human resources en algemene managers. 

Werkrelatie belangrijker dan technologie
Anita Hijmenberg, Senior Manager van Accountemps: ‘Als wij bemiddelen voor onze kandidaten vragen wij hen altijd wat zij de belangrijkste zaken in een nieuwe functie vinden en het valt op dat men altijd zeer veel belang hecht aan de collega’s. De werkrelatie met collega’s vinden veel mensen zelfs belangrijker dan of het bedrijf bijvoorbeeld technologisch helemaal ‘bij’ is.’ 

Slecht presterende collega is het vervelendst
In alle landen was men het wel eens dat collega’s die geen kwalitatief goed werk leveren of geen oog voor details hebben het meest vervelend zijn voor de werkomgeving. 30% van alle ondervraagden gaf dit aan. Collega’s die ideeën van een ander presenteren als hun eigen idee, zijn ook niet erg geliefd. 19% van de Nederlanders ergert zich daaraan. Tot slot zegt 15% dat roddelende collega’s erg vervelend zijn. Te laat komen (9%), regelmatig ziek worden (8%) of geen rekening houden met beperkte kantoorruimte (5%) wordt door veel minder mensen vervelend gevonden.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel