nieuws

CEO weet niet wat op de werkvloer gebeurt

Geen categorie

Spreek jij de topman van de onderneming waar je werkt wel eens? Dan ben je een van de weinige mensen op de werkvloer die daartoe de kans krijgt, blijkt uit onderzoek.

Spreek jij de topman van de onderneming waar je werkt wel eens? Dan ben je een van de weinige mensen op de werkvloer die daartoe de kans krijgt, blijkt uit onderzoek.

De helft van de werknemers heeft nooit contact met de topman van zijn onderneming. Dat blijkt uit onderzoek van bureau De Vos & Jansen. Ongeveer 27 procent van de medewerkers zou de chief executive volgens de onderzoekers niet eens van gezicht herkennen. De helft van de werknemers zou het best leuk vinden wanneer de chief executive op de werkvloer zou komen meedraaien. De meerderheid zegt echter te vermoeden dat de chief executive die taken niet zou aankunnen.

Volgens 36 procent van de ondervraagden heeft de top geen idee wat zich op de werkvloer afspeelt en 48 procent denkt dat de chief executive geen idee heeft waar de werknemers mee bezig zijn. Opmerkelijk is wel dat vrouwelijke chief executives meer contact blijken te hebben met hun werknemers. Men gaat er ook vanuit dat een vrouwelijke chief executive meer weet wat op de werkvloer speelt dan haar mannelijke collega.

Slechts 19 procent van de werknemers geeft aan dat de vrouwelijke chief executive te weinig op de werkvloer aanwezig is. Bij een mannelijke chief executive stijgt dat echter tot 48 procent. Bovendien blijkt 30 procent van de werknemers erop te vertrouwen dat de vrouwelijke chief executive erin zou slagen hun werkzaamheden met succes over te nemen. Slechts 20 procent van de medewerkers gelooft op dat vlak in ‘het kunnen van’ een mannelijke chief executive.

Bron: express.be

 

Reageer op dit artikel