nieuws

Flaters van wereldformaat

Geen categorie

De meesten van ons proberen ons op het werk zo goed mogelijk te gedragen en een goede indruk achter te laten. Uit Brits onderzoek blijkt echter dat tweederde van de werknemers wel eens een blunder heeft begaan die hij of zij het liefst zo snel mogelijk weer vergeet. De top-5 van blunders die vaakst in het onderzoek werden genoemd, variërend van lichtelijk beschamend tot flaters van wereldformaat.

De meesten van ons proberen ons op het werk zo goed mogelijk te gedragen en een goede indruk achter te laten. Uit Brits onderzoek blijkt echter dat tweederde van de werknemers wel eens een blunder heeft begaan die hij of zij het liefst zo snel mogelijk weer vergeet. De top-5 van blunders die vaakst in het onderzoek werden genoemd, variërend van lichtelijk beschamend tot flaters van wereldformaat

1. Een onprofessionele e-mail aan de verkeerde persoon sturen
Veel mensen hebben wel eens een e-mail gestuurd waar ze later spijt van krijgen. In sommige gevallen ging het om een ondoordacht furieus antwoord, soms was het een e-mail van persoonlijke aard die per ongeluk aan een collega werd gestuurd.

2. Betrapt worden met een collega in een ongepaste situatie
Waar het vorige punt nog een betrekkelijk nieuw probleem is, is dit al iets dat al sinds mensenheugenis speelt. Het kan gebeuren na een paar drankjes teveel op een bedrijfsfeest, of omdat je al tijden met z’n tweeën dagelijks overwerkt – er zijn tal van manieren waarop collega’s tot een amoureuze ontmoeting komen.
En omdat dit samenkomen vaak op de werkvloer gebeurt, is er helaas ook een grote kans om betrapt te worden.

3. Een kledingflater slaan
Met pantoffels aan op het werk komen, een kapotte gulp of een pantalon die scheurt op kantoor. Maar liefst 7 procent kwam wel eens in een dergelijke situatie terecht.
Bang dat jou dit overkomt? Bewaar dan altijd een extra set kleren op je werk zodat je je kunt omkleden als dat nodig is.

4. Je baas aanspreken met mama of papa
Vooral tijdens je middagdipje kan het gebeuren dat je je baas onbewust dezelfde autoritaire positie toebedeelt als je ouders. Zeven procent sprak zijn manager dan ook eens aan met mama of papa.
Hoewel het volgens psychologen een fout is die je makkelijk kunt maken, is het er ook een die je nog lang op de lijst van ‘pesterijen’ kan komen te staan.

5. Overgeven in het bijzijn van baas of collega’s
De meeste werknemers zijn wel eens met een kater op het werk verschenen. En ook niet iedereen zal zijn of haar alcoholconsumptie op bedrijfsfeesten binnen de perken hebben weten te houden.
Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat 5 procent wel eens heeft overgegeven in het bijzijn van baas of collega’s als gevolg van overmatige alcoholconsumptie.

Bron: Monsterboard.nl

Reageer op dit artikel