nieuws

Terug bij af?

Geen categorie

Werkende moeders krijgen het steeds moeilijker bij het vinden van een geschikte baan. Een groeiend aantal bazen heeft problemen met het aannemen van werkende moeders, zo blijkt uit een onderzoek van de Engelse kantoor-supplier Regus. De onderzoekers wijzen oplevende oude vooroordelen aan als belangrijkste oorzaak voor de terughoudendheid om met werkende moeders in zee te gaan. Zijn we nu weer terug bij af?
Werkende moeders krijgen het steeds moeilijker bij het vinden van een geschikte baan. Een groeiend aantal bazen heeft problemen met het aannemen van werkende moeders, zo blijkt uit een onderzoek van de Engelse kantoor-supplier Regus. Van de ondervraagde bedrijven in Nederland zegt 37 procent van plan te zijn in 2011 nieuw personeel aan te nemen, maar slechts ruim een kwart (28 procent) daarvan geeft aan meer werkende moeders aan te willen nemen.

Wereldwijd geeft nog maar 36 procent van de bedrijven aan dit jaar werkende moeders in dienst te zullen nemen, tegen 44 procent vorig jaar. Groot-Brittannië spant de kroon in het onderzoek. Daar zegt 43 procent van de ondervraagde duizend bedrijven nieuw personeel aan te willen nemen, maar slechts 26 procent geeft aan iets te zien in het aannemen van working mums.

De onderzoekers wijzen oplevende oude vooroordelen aan als belangrijkste oorzaak voor de terughoudendheid bij bedrijven om met werkende moeders in zee te gaan.
Volgens het onderzoek zijn er drie belangrijke redenen aan te wijzen voor de angst bij bedrijven om werkende moeders aan te nemen:

  • 38 procent denkt dat werkende moeders minder betrokkenheid tonen en dat ze minder flexibel zijn dan andere werknemers.
  • 31 procent denkt dat werkende moeders na de inwerkperiode weer snel zullen opstappen omdat ze opnieuw zwanger worden.
  • 17 procent maakt zich zorgen dat herintredende vrouwen niet meer mee kunnen komen omdat hun kennis en vaardigheden niet meer up-to-date zijn.

Maar volgens Regus hoeven werkende moeders niet te wanhopen, want het onderzoek toont aan dat een meerderheid van de werkgevers herintredende werkende moeders wel degelijk waardeert. Bijna driekwart van de ondervraagde bedrijven denkt dat moeders een toegevoegde waarde hebben en de helft waardeert moeders omdat ze minder salariseisen stellen dan anderen en wel ervaring en vaardigheden meebrengen.

Bron: kluwermanagement.nl

Reageer op dit artikel