nieuws

Kleppen en koffiedrinken

Geen categorie

Duizenden werknemers komen vroeger op het werk aan dan van hen wordt verwacht, maar de eerste 31 minuten doen ze weinig meer dan koffiedrinken, bijpraten en de krant lezen. Om de drie weken gaat zo een volledige werkdag verloren – dat zijn niet minder dan 16 extra vakantiedagen per jaar, blijkt uit het onderzoek.

Duizenden werknemers komen vroeger op het werk aan dan van hen wordt verwacht, maar de eerste 31 minuten doen ze weinig meer dan koffiedrinken, bijpraten en de krant lezen. Om de drie weken gaat zo een volledige werkdag verloren – dat zijn niet minder dan 16 extra vakantiedagen per jaar’.

Andere activiteiten die werknemers nuttig achten voordat ze geld voor de baas gaan verdienen zijn: inloggen op Facebook of andere sociale netwerken, roddelen, de tv-programma’s van de vorige avond bespreken en de websites van de kranten raadplegen.

Dat blijkt uit een Brits onderzoek van commercieel vastgoedmakelaar Officebroker.
9 op de 10 respondenten gaven toe later op het werk aan te komen dan contractueel vastgelegd; 37 procent van de deelnemers zei dat ze – naast de koffie – ook nog iets eten achter hun bureau voordat ze aan de slag gaan. Maar er is ook goed nieuws voor werkgevers: hun medewerkers mogen dan meer tijd nodig hebben om zich ‘op te warmen’; als ze eenmaal op gang zijn, gaan ze ervoor!

Bron: express.be  

Reageer op dit artikel