nieuws

Vier tips voor persoonlijke sollicitatiebrief

Geen categorie

Terwijl sollicitanten in de huidige arbeidsmarkt extra hun best moeten doen om op te vallen, neemt bijna 62 procent van de Nederlanders maximaal een half uur de tijd voor een sollicitatiebrief. Daarnaast voegt ruim driekwart geen foto toe aan het CV. Lees verder voor vier praktische tips om je brief wél persoonlijk te maken.

Terwijl sollicitanten in de huidige arbeidsmarkt extra hun best moeten doen om op te vallen, neemt bijna 62 procent van de Nederlanders maximaal een half uur de tijd voor een sollicitatiebrief. Daarnaast voegt ruim driekwart geen foto toe aan het CV. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar solliciteren van JobTrack.nl onder 1.186 respondenten.

Jongeren nemen meer de tijd voor het schrijven van een sollicitatiebrief dan ouderen. Van de 26 tot 35-jarigen doet 15% er langer dan een uur over, bij de 55-plussers is dit bij slechts 5% het geval. Marco de Weerd van JobTrack.nl: ‘Ik vind het opmerkelijk dat mensen zo weinig tijd nemen voor de sollicitatiebrief. Er reageren veel mensen op een vacature, dat betekent dat sollicitanten juist extra hun best moeten doen om op te vallen. De sollicitatiebrief is daarbij de eerste indruk.’

Foto
Naast het feit dat Nederlanders zo weinig tijd nemen voor hun sollicitatiebrief, voegt ook nog eens 75,8% van de ondervraagden geen foto toe aan zijn CV. ‘Een foto is niet per se noodzakelijk, maar dan moeten de brief en het CV wel op een andere manier persoonlijk en vacaturegericht worden gemaakt,’ aldus De Weerd. Opvallend is dat hoe hoger men is opgeleid, hoe minder vaak een foto wordt toegevoegd. Van de WO’ers voegt maar liefst 87% geen foto toe, tegenover 72% van de vmbo’ers. 

Tips voor een persoonlijke sollicitatiebrief
Sollicitanten kunnen zich op de volgende manier onderscheiden: 

1. Schrijf een korte tekst van drie tot vier regels waarin je jezelf omschrijft
Deze beschrijving zet je in je CV onder je personalia, maar nog boven je opleidingen en werkervaring. Pas deze tekst per werkgever aan. Weet wanneer je iets moet benadrukken en wanneer je juist iets moet afzwakken. 

2.  Fabriceer nooit een sollicitatiebrief enkel en alleen met behulp van ‘copy-paste’ 
Jij bent speciaal en de functie en het bedrijf zijn dat ook. Ervaren P&O’ers prikken gemakkelijk door zo’n knip- en plakbrief heen. Dit terwijl je brief juist dé kans is om je te onderscheiden. 

3.  Laat je brief en CV altijd door iemand anders nalezen
Idealiter is dat iemand met veel kennis over de functie waarnaar je solliciteert. Sowieso ziet iemand anders vaak foutjes die je zelf over het hoofd ziet. 

4. Zorg altijd dat je een sollicitatie naar een persoon stuurt
Staat die niet vermeld in de vacature? Bellen! Zo leert het bedrijf je meteen kennen; veel persoonlijker kan niet.

Bron: Managersonline.nl

Reageer op dit artikel