nieuws

Werk zoekt vrouw

Geen categorie

Om de Nederlandse vrouw meer uren te laten werken, werd in 2008 de Taskforce DeeltijdPlus in het leven geroepen. Hiermee zou de toekomstige vergrijzing kunnen worden opgevangen. Komende dinsdag (8 februari) discussiëren specialisten en geïnteresseerden in de Rode Hoed in Amsterdam over de haalbaarheid van de door de taskforce ingezette cultuurverandering in het vrouwelijke arbeidsethos.

Om de Nederlandse vrouw meer uren te laten werken, werd in 2008 de Taskforce Deeltijdplus in het leven geroepen. Hiermee zou de toekomstige vergrijzing kunnen worden opgevangen. Komende dinsdag (8 februari) discussiëren specialisten en geïnteresseerden in de Rode Hoed in Amsterdam over de haalbaarheid van de door de taskforce ingezette cultuurverandering in het vrouwelijke arbeidsethos.

In Nederland blijft de arbeidsparticipatie in voltijdbanen van vrouwen achter bij andere Europese lidstaten. 75 procent van het onbenut arbeidsmarktpotentieel is vrouw. De Taskforce DeeltijdPlus werd door het kabinet en de sociale partners ingesteld om een aanzet te geven tot een cultuurverandering die ertoe moet leiden dat vooral vrouwen meer uren gaan werken.

De taskforce heeft haar werk gedaan en is inmiddels opgeheven, maar wat is er nou terechtgekomen van haar conclusies? Daarover vindt dus komende dinsdag een discussie plaats. Deelnemers aan het panel zijn:

Pia Dijkstra – voorzitter voormalige Tasforce DeeltijdPlus
Joan Ferrier – directeur E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit
Rutger Groot Wassink – mede-initiatiefnemer Manifest Papa Plus / beleidsmedewerker FNV
Elma Drayer – columnist, auteur van ‘Verwende prinsesjes’
Marjon Bolwijn – journalist de Volkskrant, auteur van ‘De ideale werknemer is een moeder’

Kijk voor meer informatie op www.derodehoed.nl

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel