nieuws

Gedraag je; ook online

Geen categorie

Werkgevers blijken Google in toenemende mate te gebruiken in het sollicitatieproces. Daarmee wordt het voor sollicitanten belangrijk zich online ook goed te gedragen. Zeker omdat alles wat online heeft gestaan, vindbaar blijft. Ieder klein foutje dat online is gemaakt, is voor toekomstige werkgevers te vinden.
Werkgevers blijken Google in toenemende mate te gebruiken in het sollicitatieproces. Daarmee wordt het voor sollicitanten belangrijk zich online ook goed te gedragen. Zeker omdat alles wat online heeft gestaan, vindbaar blijft. Ieder klein foutje dat online is gemaakt, is voor toekomstige werkgevers te vinden.

Volgens internetexpert Henk van Ess vroeg hij een paar jaar geleden aan een zaal personeelsmanagers wie op basis van zoekresultaten iemand niet uitnodigt. Destijds stak 25 procent van de aanwezigen de hand op, inmiddels is dit aantal gestegen naar 50 procent.

Het googelen van kandidaten is sinds 2009 opgenomen in de sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling. Volgens Debby Wentink-Kolk, voorzitter van de commissie die de code heeft ontworpen, is het niet mogelijk googelen te verbieden. Maar als de informatie gebruikt wordt in het gesprek, moet de bron gemeld worden en een reactie van de sollicitant worden gevraagd.

Wie een internet faux-pas écht wil laten verdwijnen, kan een klachtenformulier bij Google invullen.

 Bron: profnews.nl

Reageer op dit artikel