nieuws

Secretaresses verwachten minder van secretaressedag

Geen categorie

Secretaressedag verliest aan terrein. Meer dan de helft van de Nederlandse secretaresses stelt hun verwachtingen naar beneden bij ten opzichte van 2009. Zo verwacht 45% van de secretaresses dat hun werkgever niets aan secretaressedag zal doen. Hiernaast geeft 23% aan dat de werkgever deze dag maar zo zou kunnen vergeten. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique.

Secretaressedag verliest aan terrein. Meer dan de helft van de Nederlandse secretaresses stelt hun verwachtingen naar beneden bij ten opzichte van 2009. Zo verwacht 45% van de secretaresses dat hun werkgever niets aan secretaressedag zal doen. Hiernaast geeft 23% aan dat de werkgever deze dag maar zo zou kunnen vergeten. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique.

Twee jaar terug heeft Unique dezelfde vraag gesteld aan secretaresses, namelijk: verwacht je dat jouw baas iets aan secretaressedag doet? Waar dit jaar 45% van de secretaresses verwacht dat de werkgever geen aandacht aan secretaressedag zal besteden, heeft vorige keer slechts 28% dezelfde verwachting uitgesproken.

‘Secretaressedag is bij uitstek de dag om secretaresses in het zonnetje te zetten. Uit ons onderzoek van vorig jaar bleek dat een attentie op deze dag de motivatie van de secretaresses vergroot. Een kleine moeite met een groot effect. Waarom zou je als werkgever zo’n kans laten liggen? Voor Unique is dit genoeg reden om werkgevers ook hierin te ondersteunen. Unique verzorgt daarom op verzoek van hun relaties kosteloos en discreet een attentie op deze dag’, aldus Gurth Severien, hr-directeur Unique.

Sinds 1989 is secretaressedag ook in Nederland een jaarlijks terugkerende dag. Dit van oorsprong Amerikaanse initiatief vindt in Europa plaats op de derde donderdag in april.

Ben jij blij verrast? Of juist niet? Laat het ons weten via Twitter of het reactieblogje hieronder.

Reageer op dit artikel