nieuws

Wat is jouw valkuil voor het krijgen van een burn-out?

Geen categorie

Een collega belt huilend op: ze is ziek, burn-out. Je bent verbaasd: gisteren leek er niets aan de hand… Het ergste? Dit kan ook jou overkomen.

De diagnose burn-out betekent langdurige uitval en kost veel tijd, geld en energie. Er komt een extra druk op het team te liggen. Er moet een invaller geregeld en ingewerkt worden, of de werkzaamheden moeten tijdelijk worden verdeeld binnen het team. Dat kan extra werkdruk opleveren bij collega’s, en daardoor is het uitkijken geblazen dat er op de afdeling geen domino-effect ontstaat. Ziektebegeleiding door manager, bedrijfsarts, sociaal medisch team en anderen vragen ook extra aandacht en tijd. En laten we het leed bij de zieke medewerker niet vergeten. 

Overbelasting
Burn-out is overbelasting en overbelasting betekent dat je te lang over je eigen grenzen bent gegaan. Draagkracht en draaglast zijn uit balans geraakt. Er is te veel energie gegeven en niet voor voldoende brandstof gezorgd. Vaak heeft iemand die een burn-out krijgt zelf niet in de gaten dat ze op haar tenen loopt of wil dat voor zichzelf niet erkennen. Ontkenning of het niet herkennen van eigen stressklachten is een van de kenmerken bij een burn-out. 

Vijf mogelijke oorzaken
De oorzaak van deze overbelasting, het niet aangeven of herkennen van grenzen, kan heel verschillend zijn. Ieder mens is uniek en heeft persoonlijke achterliggende redenen en oorzaken. Vijf mogelijkheden:

1. Je hebt nooit geleerd om grenzen te stellen 
Je bent niet gewend om te zeggen dat iets niet bevalt of dat je moe bent. Je hebt geleerd door te werken, niet te zeuren, door te gaan tot het af is en je verantwoordelijkheid te nemen voor de klus. 

2. Je stelt te hoge eisen
 
Het is nooit goed genoeg wat je doet. Je blijft verbeteren, je bent perfectionistisch. Je wilt het graag voor iedereen goed doen. 

3. Je geeft niet gauw iets uit handen
 
Je vindt alles interessant en leuk en je regelt ook liever alles zelf, dan is de klus sneller klaar en weet je tenminste dat het gebeurt zoals jij dat wil. 

4. Het werk past niet (meer) bij je

Er is een fusie of reorganisatie geweest, de werkzaamheden zijn veranderd. Of je had de inhoud van het werk anders ingeschat, maar ja…nu heb je nog een inkomen. Of de promotie bevalt je niet, en je wilt liever terug naar je oude functie. 

5. De relatie met je leidinggevende is niet goed
Hierdoor wil of durf je niet in gesprek te gaan over wat er speelt. Je gaat door op je eigen manier, zoals jij denkt dat het goed is. 

Voorkomen
Wil je burn-outklachten voorkomen of aanpakken, dan is het goed uit te zoeken welke oorzaken op jou van toepassing zijn. Pas als je dit weet en aanpakt, kun je een burn-out of een terugval voorkomen. 

Bron: Managersonline.nl

Gratis e-book 7 tips om ziekteverzuim door stress en burn-out te voorkomen op Ligtpunt.nl

Reageer op dit artikel