nieuws

Goud op de werkvloer

Geen categorie

Cateraar Albron is het eerste bedrijf in Nederland dat zich ‘Topsportvriendelijke werkgever’ mag noemen. Uit handen van Erben Wennemars en Bram Ronnes ontving het bedrijf het eerste keurmerk.  

Cateraar Albron is het eerste bedrijf in Nederland dat zich ‘Topsportvriendelijke werkgever’ mag noemen. Uit handen van Erben Wennemars en Bram Ronnes ontving het bedrijf het eerste keurmerk.

Dit keurmerk wordt de komende tijd uitgereikt aan alle werkgevers die sinds januari 2009 een topsportvriendelijke stage- of -werkplek hebben aangeboden aan (ex) topsporters binnen het programma ‘Goud op de werkvloer’, een initiatief van NOC*NSF, Randstad en stichting Sport & Zaken.

Sinds 2010 zijn taekwondoka Tommy Mollet en voormalig topkorfballer Joost Preuninger in dienst bij Albron in respectievelijk de functies van communicatiemedewerker en junior projectmanager. Door deze (ex-)topsporters een werkplek te bieden, helpt Albron hen met het opbouwen van een werkcarrière na(ast) de sport. 

Bram Ronnes, programmamanager ‘Goud op de Werkvloer’, matcht dagelijks (ex) topsporters met werkgevers voor een stage- of werkplek: ‘Albron verdient dit keurmerk! Ze hebben zich er echt aan gecommitteerd om topsporters te helpen, maken er tijd en geld voor vrij. Tommy zit volop in de voorbereiding op de Olympische Spelen in London 2012 en Albron biedt hem de ruimte om zijn topsportambities waar te maken en tegelijk relevante werkervaring op te doen.’

Hiervoor krijgt de organisatie ook wel iets terug: gemotiveerde medewerkers met een topsportmentaliteit. ‘Zowel Tommy als Joost zijn ambitieuze jonge professionals die het beste uit zichzelf willen halen. Wij zijn er trots op dat Albron een bijdrage kan leveren aan hun carrière en plukken tegelijkertijd de vruchten van hun tomeloze inzet ’, aldus Teun Verheij, algemeen directeur Albron.

‘Goud op de Werkvloer’ heeft als doel om tot de Olympische Spelen van London 2012, 100 structurele werkplekken te creëren voor topsporters. Dit zijn arbeidsplaatsen die passen bij de werkvraag en de persoonlijke ambities van de sporters. Tot nu toe zijn er al meer dan 80 werkplekken ingevuld. Het programma draagt bij aan een beter topsportklimaat in Nederland, één van de doelstellingen in het Olympisch Plan 2028.  

Erben Wennemars is vanuit Randstad sinds 2010 betrokken bij het programma als Account adviseur. ‘Sporters beschikken bij uitstek over competenties die zeer bruikbaar zijn voor werkgevers. Het project Goud op de werkvloer zorgt dat met een beetje begeleiding sporters makkelijker de overstap naar een maatschappelijke carrière maken’ .

Reageer op dit artikel