nieuws

Nederlandse werknemer vindt zichzelf beter dan de baas

Geen categorie

Twee derde van de Nederlandse werknemers vindt zichzelf beter dan de baas. Meer dan een kwart vindt de baas zelfs compleet ongeschikt!

Twee derde van de Nederlandse werknemers vindt zichzelf beter dan de baas. Meer dan een kwart vindt de baas zelfs compleet ongeschikt.

Dit gegeven hebben we niet van onszelf maar kwam naar voren uit een poll van Monsterboard.nl onder Nederlandse bezoekers van de site. In andere landen hield Monsterboard dezelfde enquête.

In het Verenigd Koninkrijk blijken werknemers het minst te spreken over het werk van de baas. Daar vindt 71 procent zichzelf beter dan hun meerdere en vinden vier van de tien werknemers de baas totaal incapabel voor diens functie!

37 procent van de Nederlandse werknemers vindt de baas wel oké, maar denkt zelf een betere leidinggevende te zijn. Wereldwijd ligt dat percentage op 34.

Bijna een kwart van de respondenten heeft vertrouwen in de baas en denkt het werk niet zelf beter te kunnen. Dat is meer dan het gemiddelde over alle landen (19 procent). 12 procent noemt de baas zelfs briljant, tegenover 15 procent wereldwijd.

Volgens Monsterboard zit er ook een positieve kant aan de onderzoeksresultaten: werknemers geloven dat ze bekwaam genoeg zijn om meer verantwoordelijkheden te nemen. (Bron: nu.nl)

En daar is geen spelt tussen te krijgen. Leest je manager Management Team? Dan moet je zien dat je de editie van 20 mei te pakken krijgt. Daarin staat weer een kostelijke aflevering van Bob de manager (pagina 58). Weet je meteen wat we bedoelen!

 

Reageer op dit artikel