nieuws

Nieuwe landelijke campagne Werkfruit

Geen categorie

Drie jaar na de aftrap door Paul Rosenmöller van het Convenant Overgewicht, krijgt de landelijke campagne Werkfruit een vervolg. Vanaf morgen (3 mei 2011) zal een geheel nieuwe campagne Werkfruit van start gaan. Dit meldt de website www.werkfruitonline.nl, centraal Werkfruit informatiepunt.

Drie jaar na de aftrap door Paul Rosenmöller van het Convenant Overgewicht, krijgt de landelijke campagne Werkfruit een vervolg. Vanaf 3 mei 2011 zal een geheel nieuwe campagne Werkfruit van start gaan. Dit meldt de website www.werkfruitonline.nl, centraal Werkfruit informatiepunt.

Onderdeel van de nieuwe campagne is een speciale ‘Week van het Werkfruit’, gericht op MKB-bedrijven. Deze actieweek start op 23 mei a.s. ‘Wij hopen dat bedrijven Werkfruit net zo vanzelfsprekend gaan vinden als het aanbieden van gratis koffie’, zegt Jacob Koeman, projectleider Werkfruit en directeur van leverancier DeGroeneTas.nl.

Werkfruit, ook bekend als ‘fruit op het werk’, ‘bedrijfsfruit’ of ‘kantoorfruit’, is het gratis beschikbaar stellen van fruit aan werknemers, om zo de gezondheid te bevorderen. Recent onderzoek door werkfruitonline.nl toonde aan dat managers facilitaire zaken, P&O en HRM wel interesse hebben in het aanbieden van werkfruit, maar door de recente economische crisis geen middelen beschikbaar hebben.

Koeman: ‘De economische crisis is voorbij en gezonde voeding staat meer in de belangstelling dan ooit tevoren. Wij verwachten komend jaar zo’n 5000 nieuwe afnemers van werkfruit te mogen verwelkomen, want ‘Werkfruit’ is namelijk geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Wij hopen dat werkgevers zullen inzien dat werkfruit ziekteverzuim kan voorkomen.’

Informatie: http://www.werkfruitonline.nl of www.degroenetas.nl.

Reageer op dit artikel