nieuws

Als puntje bij paaltje komt, is niemand onmisbaar

Geen categorie

Denk jij dat je op je werk onmisbaar bent? Zorg dan maar dat je snel met beide benen op de grond staat. Ook al loop je voor je werkgever het vuur uit je sloffen; als het bedrijf waar je werkt financieel niet gezond is waardoor er ontslagen gaan vallen, is niemand onmisbaar, ook jij niet!

Denk jij dat je op je werk onmisbaar bent? Zorg dan maar dat je snel met beide benen op de grond staat. Ook al loop je voor je werkgever het vuur uit je sloffen; als het bedrijf waar je werkt financieel niet gezond is waardoor er ontslagen gaan vallen, is niemand onmisbaar, ook jij niet!
Dat stelt de Amerikaanse zaken- en HR consultant Alexandra Levit.

Mensen die zich onmisbaar achten, voelen zich misschien veilig omdat ze zich niet kunnen voorstellen hoe het bedrijf zonder hen verder zou moeten. Toch zijn dat degenen die veranderingen tegenhouden en juist dat gegeven maakt hen kwetsbaar voor ontslag, aldus Levit.

Als de geruchtenmachine dan op gang komt en je vermoedt dat je ‘op de wip’ zit, is het zaak om voor jezelf op te komen en te kijken waar in de organisatie behoefte is aan een professionele managementondersteuner bijvoorbeeld. Om dat te realiseren zorg je dat je bij het topmanagement in de picture komt. Verwaarloos dus nooit je persoonlijke marketing. Speel jezelf in de kijker en werk aan je ‘personal brand’.

Slaat het noodlot alsnog toe en verlies je toch je baan, probeer daar dan tactvol op te reageren en verlaat met opgeheven hoofd het bedrijf, want jouw crisisbestendigheid beïnvloedt ook je kansen op de arbeidsmarkt.

Bron:6minutes.be

Reageer op dit artikel