nieuws

De maandagochtendblues bestaat niet

Geen categorie

‘I don’t like Mondays’ zongen Bob Geldof’s Boomtown Rats in 1979.

Mensen houden niet van de eerste werkdag na het weekeinde wordt vaak gedacht. Maar die veronderstelling wordt door wetenschappers naar het rijk der fabelen verwezen.  

‘I don’t like Mondays’ zongen Bob Geldof’s Boomtown Rats in 1979. Mensen houden niet van de eerste werkdag na het weekeinde wordt vaak gedacht. Maar die veronderstelling wordt door wetenschappers naar het rijk der fabelen verwezen.

In hun studie ‘Weekends and Subjective Well-Being’, analyseerden John F. Helliwell en Shun Wang de antwoorden van een half miljoen Amerikanen op een dagelijkse peiling naar hun algemeen welbevinden tussen januari 2008 en juni 2009. De respondenten moesten elke dag opnieuw hun gemoedstoestand evalueren met een cijfer van 0 tot 10 en daarbij aangeven welke emoties ze ‘sterk’ hadden gevoeld.

Wat bleek? De antwoorden op de vragen waren voor alle dagen van de week nauwelijks verschillend. De deelnemers aan het onderzoek rapporteerden wél vaker positieve emoties tijdens het weekeinde. De reden daarvoor was dat ze op zaterdag en zondag meer tijd met hun familie en vrienden konden doorbrengen, gemiddeld 1,7 uur per dag.

Werknemers met een fulltime baan hadden het op doordeweekse dagen moeilijker dan de parttimers maar voelden zich door de bank genomen wel gelukkiger, ook op maandag!

Bron: express.be 

Reageer op dit artikel