nieuws

Dag van de Linkshandigen

Geen categorie

Morgen – 13 augustus – is het de Dag van de Linkshandigen. In 1976 is deze dag voor linkshandigen in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de kleine -en grote ongemakken waar linkshandigen tegenaan lopen in onze rechtshandige wereld. Toch heeft linkshandigheid ook zo z’n voordelen.

Morgen – 13 augustus – is het de Dag van de Linkshandigen. In 1976 is deze dag voor linkshandigen in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de kleine -en grote ongemakken waar linkshandigen tegenaan lopen in onze rechtshandige wereld. Toch heeft linkshandigheid ook zo z’n voordelen.

Zo is bij linkshandigen de rechter hersenhelft beter ontwikkelt. In de rechter hersenhelft huist ook de creativiteit. Over het algemeen zijn linkshandigen dus creatiever dan rechtshandigen. Ook bij veel sporten hebben linkshandigen voordeel van hun linkshandigheid. Met name bij contactsporten zijn linkshandigen in het voordeel. De veelal rechtshandige tegenstanders zijn gewend om tegen rechtshandigen te strijden. Hiervan kan je als linkshandige goed profiteren.

Klopt als een bus als je kijkt naar de het rijtje linkshandige BN’ers.

Johan Cruijff
Willem van Hanegem
Hans van Breukelen
Ruud van Nistelrooy
John de Mol
Winston Post
Jan des Bouvries
Paskal Jakobsen (van Blof)
Thomas Acda
Pierre Bokma
Prins Willem Alexander
Prinses Amalia
Prins Maurits
Prinses Marilene
Prinses Laurentien

Reageer op dit artikel