nieuws

Papa 2.0 nog lange weg te gaan

Geen categorie

De meeste werkgevers gaan er nog te vaak van uit dat de zorg voor kinderen bij de moeders ligt. ‘Ze zien de man ‘nog steeds’ als degene die alleen maar het geld verdient’, aldus het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit E-Quality. Daarmee belemmeren ze de papa’s in hun streven om werk en zorg te combineren en heeft papa 2.0 nog een lange weg te gaan.
De meeste werkgevers gaan er nog te vaak van uit dat de zorg voor kinderen bij de moeders ligt. ‘Ze zien de man ‘nog steeds’ als degene die alleen maar het geld verdient’, aldus het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit E-Quality. Daarmee belemmeren ze de papa’s in hun streven om werk en zorg te combineren

Steeds meer ‘moderne’ vaders willen de zorg voor hun kinderen op zich nemen. Maar van oudsher krijgt de vader nog steeds de rol van ‘onderhouder’ in het gezin. Dat resulteert erin dat mannen minder makkelijk hun werk verlaten om voor hun kinderen te zorgen.

Ruim 90 procent van de Nederlandse vaders werkt nog steeds evenveel dan voor ze kinderen kregen. Onder moeders is dat 60 procent. Het is tijd om het dominante denkpatroon van het moederschapsideaal eens te doorbreken, vindt Joan Ferrier, directrice van E-Quality.

E-Quality onderzoekt momenteel hoe mannen en vrouwen het beste werk en zorg kunnen combineren. ‘Er is in Nederland nog een flinke weg te gaan’, aldus Ferrier, ‘omdat er wel allerlei maatregelen zijn die ervoor zorgen dat vrouwen minder kunnen gaan werken, maar er zijn weinig maatregelen voor mannen.’

Kraamverlof
Volgens het kenniscentrum moet parttime werken, thuiswerken en Het Nieuwe Werken voor mannen toegankelijker worden gemaakt. Ook zou kraamverlof voor mannen van twee dagen naar twee weken moeten.

‘Vaders zijn alweer aan het werk voordat ze weten hoe ze een luier moeten verschonen.’ De overheid zou bij kunnen dragen door tijden van bijvoorbeeld consultatiebureaus, crèches en overheidsloketten te verruimen.

Bron: Waarzijnwemeebezig.nl

Reageer op dit artikel