nieuws

Heel Nederland fietst naar het werk

Geen categorie

Afgelopen maandag (3 oktober) startte een peloton van ruim 400 mensen verdeeld over bijna 50 bedrijfsteams in de wedstrijd ‘Heel Nederland Fietst naar het werk!’ In teams van tien collega’s strijden bedrijven tegen elkaar wie de meeste woon-werk en werk-werk fietskilometers in acht werkdagen fietst. Deze ludieke race duurt nog tot 12 oktober 21.00 uur.

Afgelopen maandag (3 oktober) startte een peloton van ruim 400 mensen verdeeld over bijna 50 bedrijfsteams in de wedstrijd ‘Heel Nederland Fietst naar het werk!’ In teams van tien collega’s strijden bedrijven tegen elkaar wie de meeste woon-werk en werk-werk fietskilometers in acht werkdagen fietst. Deze ludieke race duurt nog tot 12 oktober 21.00 uur.

Een speciale app. registreert de ritten van de deelnemers en vertaalt de gefietste kilometers naar kostenbesparing, CO2 besparing én aantal verbrande calorieën. De eerste prijzen zijn inmiddels uitgereikt. Nationale Nederlanden mocht als vroegste deelnemer de zogenaamde Twitter-E-Bike inzetten (te volgen via #twitterfiets). En de koploper staat een smakelijke verrassing te wachten!

De hoofdprijs – een dag in het teken van de fiets voor het hele bedrijf van het winnende team en een extra prijs voor de teamleden – wordt uitgereikt tijdens de Fiets-inspiratiesessie op 13 oktober bij ASR in Utrecht (voor programma zie: http://bit.ly/piZaBL). Iedere dag tijdens de wedstrijd belonen we de teams en deelnemers voor bijvoorbeeld de meeste kilometers van de dag, de meeste ritten van de dag, de origineelste foto, meeste social media reuring en de hoogste snelheid.

De wedstrijd is in het kader van ‘Heel Nederland Fietst’, een gezamenlijke campagne van de Fietsersbond en de NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen). Doel van de wedstrijd is aandacht voor de fiets als vervoermiddel op de kortere afstanden voor het woon-werk en werk-werk-verkeer. Afstanden waar forenzen nu nog vaak de auto voor pakken en waardoor steden en bedrijventerreinen slecht bereikbaar zijn.

De app. werkt via GPS-tracking, maar er kan ook via de website www.heelnederlandfietst.nl een  route ingetekend worden. Beide manieren leiden tot een automatisch klassement dat te bekijken is op deze website.

Heel Nederland Fietst is een driejarige campagne die mensen activeert, organisaties mobiliseert, fietsbeleid integreert en de fiets positioneert. 50 procent van de autoritten is korter dan 7,5 kilometer. Dat is nog geen halfuurtje fietsen. Fietsen is snel, goedkoop, prettig voor het milieu en je lijf knapt er ook van op. Daarom zijn NISB en de Fietsersbond de campagne Heel Nederland Fietst gestart. Om iedereen te laten zien dat je elke dag de fiets kunt pakken, in plaats van alleen in het weekend.

rij2op5
Rij2op5 is een campagne van de Fietsersbond die bedrijven helpt fietsen naar het werk te stimuleren. Fietsende werknemers zijn gelukkiger, vitaler, goedkoper en stoten minder co2 uit. Op de korte afstand zijn er nog veel forensen die (bijna) alleen de auto pakken naar het werk. rij2op5 wil de voordelen van fietsen benadrukken en deze laten ervaren. En de drempel om te gaan fietsen te verlagen door bijvoorbeeld het uitproberen van een E-bike. Dan bepaalt de automobilist zelf op welke dagen hij de fiets of de auto pakt. Twee keer per week fietsen maakt al een groot verschil!

Reageer op dit artikel